Testen en therapie

IQ test voor uw kind

Bent u benieuwd naar het IQ van uw kind?

 

Misschien heeft u vermoedens van hoogbegaafdheid of denkt u dat de school onvoldoende aansluit op de behoefte van uw kind....

 

Helaas is een IQ test vaak duur en is een vergoeding vaak niet mogelijk als er geen directe zorg-aanleiding is.

Tendor kan voor u op een voordelige manier inzicht geven in het IQ van uw kind.

 

Een individueel IQ onderzoek middels de WISC-III-NL geeft direct inzicht in de talenten van uw zoon of dochter. De totale afnameduur is ongeveer 2,5 uur (inclusief pauzes) en kan bij u thuis gebeuren. U ontvangt de complete scoreformulieren en een mondeling terugkoppeling met adviezen voor aanpak en eventueel vervolg.

 

Afname en bespreking door een ervaren schoolpsycholoog (NIP) en geschikt voor alle kinderen van 6 tot 16 jaar.

 

De kosten voor dit gehele traject zijn:

 

€ 230,- incl BTW

 

 

Psychologie Praktijk Tendor

Durf te ontwikkelen

PSYCHOLOGISCH ONDERZOEK / ASSESSMENT

WAT LEVERT DAT OP?

 

Psychologisch onderzoek is vastgesteld als één van de beste manieren om te voorspellen hoe iemand een bepaalde functie zal vervullen.

Daarom wordt bij studie- en beroepskeuze, sollicitaties en verandering van functie geregeld gebruik gemaakt van psychologische onderzoeksmethoden.

Door middel van psychologisch onderzoek proberen we te achterhalen of de kandidaat beschikt over de kennis, capaciteiten en instelling om een bepaalde functie naar behoren te vervullen. De kandidaat zelf probeert ook na te gaan of de betreffende functie voor hem of haar interessant kan zijn. Beiden hebben ze er belang bij dat het onderzoek zo zorgvuldig mogelijk wordt uitgevorheid.

 

Naast de testen in een sollicitatieprocedure zijn er ook vele testen die nuttig kunnen zijn bij coaching.

 

Denk hierbij aan:

 

  • Persoonlijkheidsvragenlijsten
  • 360 graden feedback
  • drijfveren / carrière ankers
  • Competentiescan
  • Capaciteitentest / IQ test
  • etc.

 

Tendor werkt volgens de beroepscode van het NIP onder het dienstmerk PSYCHOLOOG NIP

 

Tendor gebruikt alleen genormeerde en wetenschappelijk onderbouwde testen met een goede validiteit en betrouwbaarheid.

 

COGNITIEVE GEDRAGSTHERAPIE

GAAT DIEPER DAN COACHING

 

Cognitieve gedragstherapie is een combinatie van gedragstherapie en gesprekstherapie. Een van de grondleggers van deze therapie, de Amerikaanse psychiater Aaron T. Beck, ontwikkelde een theorie en een behandelingswijze waarbij de cognities van de cliënt centraal staan: zijn gedachten, fantasieën, herinneringen en zijn opvattingen over gebeurtenissen.

 

Cognitieve gedragstherapie gaat ervan uit dat het niet de gebeurtenissen zelf zijn die een mens negatieve gevoelens en een bepaald gedragspatroon bezorgen, maar de 'gekleurde bril' waardoor hij de dingen ziet. Wie leert deze negatieve gedachtes anders te interpreteren, krijgt een objectievere kijk op de eigen gevoelens en waarnemingen. Hierdoor kunnen negatieve gevoelens verdwijnen en zal het gedrag veranderen.

 

Cognitieve gedragstherapie is een van de meest toegepaste behandelvormen in Nederland. Het is een kortdurende, gestructureerde therapievorm die op het heden en de toekomst is gericht. Het verhaal van de cliënt is van belang. Samen met de therapeut dient u te ontdekken hoe de 'foute' denkgewoonte is ontstaan. Door de gesprekken en oefeningen met uw psycholoog, in het echte leven en door huiswerk komt u tot nieuwe gedachten en positiever gedrag.

 

Geschikt voor:

Oorspronkelijk is cognitieve gedragstherapie ontwikkeld voor depressiviteit, maar tegenwoordig wordt cognitieve gedragstherapie ook effectief toegepast bij andere psychische aandoeningen zoals: verslavingen, eetstoornissen, fobieën, angststoornissen en paniekstoornissen. Maar ook ADHD en andere aandachtsgerelateerde klachten, overspannenheid, stress, burn-out, slaapproblemen, afhankelijkheid en onzekerheid, persoonlijkheidsproblemen en relatie- en werkproblemen kunnen door middel van cognitieve gedragstherapie behandeld worden.

TENDOR is geen ‘eerstelijns psychologiepraktijk’ en valt niet onder de wet BIG. Een verwijzing van een huisarts is dan ook niet altijd nodig. Uw therapie-traject kan meestal niet vergoed worden door de zorgverzekeraar. In sommige gevallen wel door uw werkgever via een persoonlijk ontwikkelingsbudget. Vraag uw HRM medewerker of manager naar de mogelijkheden.