Coaching

Psychologie Praktijk Tendor

Durf te ontwikkelen

Werkwijze

Onze coachingsgesprekken zijn in ieder geval open en ontspannen. Om te komen tot resultaten is het belangrijk dat jij je vrij voelt om open en eerlijk te zijn. Door middel van vragen komen we vaak al snel tot de kern van de zaak en kunnen we vrij goed kijken naar oorzaken en gevoelens. Afhankelijk van jouw behoefte kunnen we daar langer of korter bij stilstaan maar het is ook belangrijk dat we ook de blik richten op de toekomst; hoe kunnen dingen anders verlopen zodat jij je er beter bij voelt.

In mijn coachingsgesprekken werk ik regelmatig met technieken en oefeningen vanuit de cognitieve gedragstherapie. Dat is een bewezen effectieve werkwijze die door gecertificeerde psychologen wordt toegepast. Deze manier van kijken naar ervaringen en gedrag helpt vaak om een scherper beeld te krijgen van de wijze waarop gedrag tot stand komt en hoe dit ook te beïnvloeden is. Een gesprek over de manier jij over het algemeen in het leven staat (de kernopvattingen) kan enorm helpen om bepaalde ervaringen beter te begrijpen. In de eerste paar gesprekken kunnen we werken aan ‘probleem’ verkenning waarna we doelen opstellen en beslissen welke manier van werken bij die doelen past.

 

 

 

Voor welke onderwerpen?

Coaching is geschikt voor vele soorten problematiek, denk hierbij onder andere aan:

 

 • Loopbaanvragen, zie
 • Onzekerheid, verminderde assertiviteit
 • Dreigende burn-out, herstel van burn-out (voorkomen van terugval)
 • Moeite met plannen en organiseren van werk of privé
 • Angst of verlegenheid
 • Omgaan met stress en spanning
 • Managementcoaching
 • Outplacementcoaching
 • Steeds terugkerende conflicten, privé of op het werk
 • Lusteloos en chaos in je hoofd
 • Moeite met keuzes maken
 • Faalangst of gebrek aan zelfwaardering of zelfvertrouwen
 • Te veel piekeren

 

 

COACHING levert zoveel op!

INVESTEREREN IN PERSOONLIJKE ONTWIKKELING

 

COACHING bij Tendor houdt in dat je in een actief proces van persoonlijke ontwikkeling en nadenken over jezelf terecht komt. Jouw persoonlijke coach is een ervaren psycholoog en coach op het gebied van arbeid en ontwikkeling en zal er alles aan doen om jou zo goed mogelijk te begeleiden in dit proces. Je moet het echter wel zelf doen; de coach stelt de juiste (soms lastige) vragen en jij gaat ermee aan de slag. Het kost energie en tijd, maar het levert je inzichten en antwoorden op die je alleen niet zo makkelijk had gevonden. Als je het alleen had gekund, zat je nu niet met deze vragen en had je het al opgelost. Gun jezelf deskundige begeleiding, het levert veel op.

COACHING IS MAATWERK

INDIVIDUEEL, ON THE JOB OF IN TEAMVERBAND

100% vertrouwelijkheid

VOLGENS DE BEROEPSCODE VAN HET NIP

 

Als aangesloten psycholoog bij het NIP wordt uiteraard gewerkt met de beroepscode waarin vertrouwelijkheid en zorgvuldig werken uitgebreid staan beschreven. Mocht jouw werkgever een vergoeding aanbieden, dan wordt alleen inhoudelijke informatie gegeven als jij daar ook toestemming voor geeft.

Alternatieve vormen

DEZE SOORTEN VAN COACHING ZIJN OOK MOGELIJK:

Via Skype, E-mail coaching, coaching in English, wandelcoaching, coaching op jouw eigen werkplek, coachen in teamverband.

 

NEEM CONTACT OP VOOR DE MOGELIJKHEDEN